CBD olie voor lichaam en huid

Wat is CBD olie?

 

CBD olie (Cannabis oil), ook wel wietolie genoemd, is een olieachtige vloeistof die gewonnen wordt uit de Cannabis plant. Het bevat geen psychoactieve stoffen en wordt voornamelijk gebruikt om zijn heilzame en rustgevende werking op het lichaam. De cannabisplanten die voor de productie van CBD olie worden gebruikt zijn speciaal gekweekt voor medicinale doeleinden en zijn dus niet geschikt voor recreatief gebruik. U wordt dus niet ‘high’ of stoned na het gebruik van CBD olie. Wel zult u de ontspannende effecten op het lichaam ervaren. De heilzame eigenschappen van CBD Olie.

 

Ik maak zelf CBD olie. 

De methode die ik gebruik voor CBD olie te maken is macereren.

Het plantmateriaal wordt geweekt in olie. Ik kies voor hennepzaadolie, omdat het rijk is aan

Omega 3, 6 en 9. Onmisbaar voor o.a een goede hersenfunctie.

Macereren stamt al uit de oudheid; koude extractie methode waarmee werkzame stoffen (lipofiele stoffen) uit het hennepblad wordt onttrokken.

Biologisch en puur dus!

 

Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat Cannabis een aantal heilzame effecten op het lichaam heeft. Zo werkt het ontstekingsremmend en heeft het een algemeen ontspannend effect op de spieren in het lichaam. Deze olie wordt omwille van dit effect soms gebruikt door patiënten met multiple sclerose of bij andere aandoeningen die gepaard gaan met spierspanningen. Ook bij gezondheidsproblemen zoals migraine, astma of reuma kan wietolie verlichting geven. 

Ook bij epilepsie, hartaandoeningen, misselijkheid, Parkinson, diabetes en ontsteking van lever en dikke darm. Heeft ook goede resultaten bij ADHD.  

Is deze olie verslavend?

Nee, hennepolie bevat geen stoffen die een verslavende werking hebben. Het is 100% natuurlijk en volledig veilig is in gebruik. 

 

Omdat mensen uiteraard niet gelijk zijn en iedereen anders reageert op natuurlijke middelen zoals CBD olie, bestaat er geen voorgeschreven hoeveelheid die voor iedereen geldt. De geadviseerde dosering die wordt opgegeven moet daarom ook gezien worden als een gebruikelijke, standaard dosering waar probleemloos van kan worden afgeweken.

 

Het is wel raadzaam om bij het uittesten van een nieuw product met een lage dosis van bijvoorbeeld 1 tot 3 druppels te starten.

Bouw dit daarna rustig op en kijk hoe je lichaam erop reageert. Zo kun je uiteindelijk precies ervaren welke dosis CBD olie het meest geschikt is.

 

Zo luidt het algemene voorschrift van CBD olie druppels vaak: 3 maal daags 1 tot 3 druppels per keer, maar als men 5 of 10 druppels per dosis nodig heeft, is dat geen enkel probleem en kan de dosis dus gerust verhoogd worden naar de meest ideale hoeveelheid

 

Hoeveel druppels CBD olie je dus zou moeten innemen per keer (dosis) en hoe vaak gedoseerd moet worden op een dag (dosering), is van diverse factoren afhankelijk en kan niet eenvoudig geadviseerd worden. Het is daarom noodzakelijk om zelf te experimenteren welke dosis het prettigst aanvoelt voor je lichaam. En zo kan ook de dosering volledig naar eigen behoefte en inzicht worden bepaald.

 

 

Er zijn diverse doseringsmethoden mogelijk om CBD olie toe te dienen. Je kunt de olie bijvoorbeeld via de mond innemen (orale toediening) of op de huid smeren.

 

De CBD zalf/creme helpt de huid te herstellen en zorgt dat de huid rust krijgt.

* Voor de verzorging van vermoeide of stijve spieren

* Voor de verzorging van kloofjes, wratten, eeltplekken, likdoorns,  insectenbeet, kwallenbeet, e.d.

* Bij luieruitslag

* Bij zonnebrand

* Bij een droge, ruwe of schrale huid

* Bij een rode of geprikkelde huid

 

Momenteel maak ik weer nieuwe CBD olie. 100% puur en biologisch!

In april is de olie klaar.

 

Daarvan maak ik huidverzorgingsproducten en CBD olie om in te nemen

Ik hou jullie op de hoogte wanneer de producten verkrijgbaar zijn!