Waarom groene cosmetica?

Waarom groene cosmetica? Wat is het verschil met andere cosmetica? Zelf kies ik al lang voor natuurlijke beauty producten. Eigenlijk ben ik er mee opgegroeid. Weten wat je eet en smeert op je huid.

Als kind had ik regelmatig eczeem op mijn gezicht en lichaam. Daardoor was ik toen al bewust op zoek naar natuurlijke producten zonder meuk erin. Mijn huid reageerde sterk op synthetische en onnatuurlijke ingrediënten in cosmetica. Maar ook op voeding wat niet goed voor je is.

Toen ik mijn schoonheidssalon startte in 2003, die ik 10 jaar heb gehad, was het heel moeilijk om een puur natuurlijke verzorgingslijn te vinden in de beauty branche. Gelukkig had ik een natuurlijke lijn gevonden op basis van Ayurveda. Maar ik dacht het kan nog natuurlijker en daarom was mijn wens om ooit eigen producten te maken op maat met pure ingrediënten.

In 2016 kwam een 3 jarige herboristen opleiding (kruidenkennis) op mijn pad en leerde ik hoe je eigen producten kon maken op basis van kruiden en pure ingrediënten. Eigen cosmetica maken, dat is echt mijn ding.

Daarom ook de keuze om in Salon Handstede alleen handmade producten te gebruiken en aan te bieden aan mensen. De natuur voelen en ruiken.
Dat is voor mij groene cosmetica. Puur natuur producten zonder meuk erin!

 

Helaas in cosmetica land wordt nu snel iets natuurlijk genoemd en mag het woord 'natuurlijk' al gebruikt worden als er sprake is van een enkel natuurlijk element. Het is nu ook helemaal een trend. Ook omdat mensen bewuster kiezen voor puur natuur.

Veel cosmetica producten hebben natuurlijk op de verpakkingen staan, maar bevatten synthetische conserveermiddelen of andere kunstmatige ingrediënten. Deze ingrediënten kunnen in mijn ogen onze gezondheid en milieu schaden.

 

Gun je huid daarom puur natuur!